Programi i projekti

U sklopu 2. ReArt festivala 25.04.2015. održana je prva Dekanterova radionica vinorella - stare tehnike slikanja vinom. Cilj radionice je bio upoznavanje i uključivanje građana u crtanje s vinom, promocija vina i umjetnosti, te promocija vinara i plemenite kapljice našeg kraja.

Read more: 1. Dekanterova radionica vinorela

U sklopu prvog WineOs festivala održane su brojne vinske radionice, među kojima je jedna od najzanimljivijih i najposjećenijih svakako bila Narančasta Re-evolucija, odnosno radionica narančastih, prirodnih ili maceriranih bijelih vina koju su vodili WSET-ovci Mario Tomeković i Siniša Kovač, član Udruge Dekanter. 

Sudionici radionice imali su priliku kušati čak 13 maceriranih vina poznatih hrvatskih i slovenskih vinara uz nekoliko iznenađenja i noviteta.

Read more: Orange Re-evolution

U prostorijama osječkog Muzeja Slavonije 5. i 6. prosinca 2014. godine održan je Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOs u organizaciji Vinoteke Vinita i Udruge Dekanter. Na festivalu se predstavilo nešto više od 50 izlagača, a manifestaciju je u dva dana posjetio veliki broj ljubitelja i zaljubljenika vina i delicija koji su imali priliku upustiti se i odškrinuti vrata u veliki svijet enogastronomije.